A Lesson A Day Keeps The Doctor Away?

Geplaatst in: Blog | 0

Lieselot Maes is stress- en burn-out coach. Vanaf september is zij ook onze cursusbegeleider voor de lessenreeks psychologie in Gent. In deze gastblog vertelt Lieselot over de belangrijke rol die opleidingen hebben gespeeld in haar eigen herstel van een burn-out en waarom ze er nog altijd geen genoeg van kan krijgen. 

“Toen ik, na enkele maanden mentale duisternis, mijn cognitieve functies terug kon aanwenden, begon ik opleidingen te volgen. Ik had voor mijn crash immers beslist dat het bankwezen niets voor mij was.


Ik had genoeg van cijfers en centen. Ik wilde doen wat mijn coach deed: mensen helpen groeien. Als ik iets doe, wil ik het goed doen, dus ik ging me omscholen tot professional coach.

 

 

Ik deed tonnen kennis op over coaching, stress, burn-out, loopbaanbegeleiding, trauma en vooral… over mensen. Wat een fascinerende soort zijn we toch!

En die mensen… tja, daar val ik zelf ook onder. Tijdens de vele trainingen leerde ik mezelf kennen en begon ik beetje bij beetje te begrijpen wat er was misgelopen en hoe ik mezelf in de problemen had gebracht. Ik paste de tips & tricks zelf toe en kon aan den lijve ondervinden wat werkt en wat niet. Ik leerde anders kijken naar mijn omgeving: mijn partner, mijn kinderen, mijn familie, mijn vrienden, (ex-)collega’s,… De trainingen maakten me een betere coach en een sterker en wijzer mens.

Dat leren, daar ben ik niet meer mee gestopt. Mijn burn-out ligt intussen al anderhalf jaar achter mij en mijn coachpraktijk is een feit.

Maar geregeld noteer ik een nieuwe opleiding of training in mijn agenda. Niet alleen is daar een schat aan informatie te ontdekken, ik leer er telkens opnieuw bijzonder boeiende mensen kennen die met dezelfde dingen bezig zijn als ik.

Zo bouw ik niet alleen mijn expertise op, maar ook een stevig netwerk waar ik op kan terugvallen als het nodig is.
Inspireren en geïnspireerd worden, daar hou ik van!”

Heb je ook zin om vanaf september samen met Lieselot een avondcursus psychologie te volgen? Inschrijven kan via deze link!