Aleksandr Skorobogatov spuwt vuur

Op dinsdagavond 6 september vieren we het tweejarige bestaan van Background Educations én de start van het nieuwe academiejaar. We heffen samen het glas en zullen het bijzonder gezellig maken. Een blik op het programma maakt me, nog zonder een druppel alcohol in het bloed, al dolenthousiast.

Niemand minder dan de schrijver Aleksandr Skorobogatov, zal ons die avond immers meevoeren naar Rusland, waar we geconfronteerd worden met een gevecht tegen censuur en machismo.

Wie  zijn “Portret van een onbekend meisje” gelezen heeft, weet dat sensualiteit en vurige passie ook steeds een hoofdrol spelen. Skorobogatovs debuut “Sergeant Bertrand” kreeg een hoge literaire prijs en de niet-gecensureerde Nederlandse vertaling werd recent heruitgegeven. Uiteraard wordt deze opnieuw met bijzonder veel lof bezongen. In zijn werk is de sfeer van de grote Russische schrijvers als Dostojevski en Gogol te herkennen. Aleksandr studeerde aan het prestigieuze Gorki instituut te Moskou en werkte in Rusland onder andere als journalist en als auteur.

Vandaag woont hij in Antwerpen en is hij de enige Slavische schrijver in ons land. Hij vertelt, leest voor, gaat in gesprek en geeft je een non-conformistische en unieke kijk op een intrigerende cultuur.

De plaatsen voor dit feestelijke gebeuren op 6 september zijn beperkt, schrijf je nog snel in als je erbij wil zijn!

Wie dorst heeft naar meer kennis over Slavische culturen, zal ook zijn gading vinden in onze avondopleiding Wereldculturen te Antwerpen en meer bepaald in de les van prof. Rozita Dimova. Klik hier voor mee info.

Kathy Van Crombruggen