Wij zoeken: freelance cursusbegeleider (2 avonden per maand)

 

Background Educations

Background Educations is een start-up die sinds 2014 inzet op academisch avondonderwijs voor volwassenen. Werken én studeren wordt mogelijk met avondlessen van meer dan 200 docenten van 10 universiteiten. Onze cursisten investeren weinig tijd (gemiddeld 2 avonden per maand) en krijgen veel nieuwe kennis en inzichten in de plaats. Voor wie zichzelf wil blijven ontwikkelen dus.

Functie

Het concept werkt en om te kunnen groeien is Background Educations op zoek naar nieuwe cursusbegeleiders. Als cursusbegeleider begeleid je één van de programma’s en sta je in direct contact met zowel docenten als cursisten. Je bent diegene die aanvoelt hoe het programma loopt, of de cursisten en docenten tevreden zijn en waar er bijsturing nodig is.

Team & taken

Je komt terecht in een jong team met Caro Lemeire als verantwoordelijke, 1 centrale webmaster/business administrator, 1 communicatieverantwoordelijke en 4 collega-freelancers. Je legt contact met de cursisten, leert hun noden en wensen kennen en speelt hierop in. Je mailt vooraf met elke docent en bent om 18u30 (een half uur voor de start van de les) aanwezig om het lokaal te openen, de powerpoint-presentatie klaar te zetten en de docent te ontvangen. Je bent de vertegenwoordiger van Background Educations tijdens ‘jouw’ programma en speelt in op de noden van de avond.

Praktisch

De nieuwe cursusbegeleiders zullen starten in september 2017.

  • Je bent enthousiast over het thema van de opleiding* en zou – ook als je geen cursusbegeleider zou worden – interesse hebben om de opleiding als cursist te volgen.
  • Je kijkt ernaar uit om als cursusbegeleider het voortouw te nemen in de les en alle cursisten persoonlijk te leren kennen.
  • Je hebt voldoende zelfvertrouwen en groepsgevoel om naast persoonlijke contacten ook de cursisten als groep dichter bij elkaar te kunnen brengen.
  • Praktische taken zoals het mailen met docenten vind je geen probleem.
  • Je bent bereid om mee te helpen met de promotie van jouw programma, bijvoorbeeld via sociale media of mails.
  • Je bent zelfstandige of werkt voor een onderneming van waaruit je kan factureren aan Background Educations.
  • Je woont op minder dan 20 km van de opleidingslocatie en kan er gegarandeerd elke lesavond om 18u30 geraken.
  • Je behaalde minstens een bachelordiploma en hebt ervaring met levenslang leren.

*opleidingen september 2017:

Mechelen: psychologie (do.avond), filosofie (di.avond), literatuur (do.avond, met uitzondering van de eerste les die op di.avond valt)

Gent: psychologie (ma.avond), gezondheidswetenschappen (di.avond, met uitzondering van vijfde les die op woe.avond valt)

Semester 1 loopt van september t.e.m. december. Semester 2 loopt van februari t.e.m. juni.

Solliciteren

Stuur motivatiebrief + LinkedIn profiel + programma(‘s) waarvoor je interesse hebt zo snel mogelijk naar hello@backgroundeducations.eu en zeker vóór 27 maart 2017. Hou alvast een gaatje vrij in je agenda tijdens onze sollicitatiedagen op 29 en 30 maart.