De ontdekking van de Spaanse literatuur

Geplaatst in: Blog | 1

Natuurlijk begint Spaanse literatuur met Don Quixote. Het boek dat je al zo lang wil lezen, maar toch nooit toe komt. Intussen heb ik al zoveel interpretaties gehoord, dat ik benieuwd ben of ik er toch nog een eigen lezing van zal kunnen maken. Maar: hoe belangrijk Cervantes’ boek ook was, Spaanse literatuur is zoveel meer. Garcilaso de la Vega, Miguel de Unamuno, Federico García Lorca, Rafael Alberti, Camilo José Cela, Ana María Matute, Juan Goytisolo en meer recent Jorge Semprún en Alejandro Zambra. Er is nog zoveel te ontdekken (maar naar het schijnt is de combinatie zwangerschapsverlof en leesintenties gedoemd te mislukken).

don quixote

Volgen Caro Lemeire:
Laatste berichten van

  1. L.S. Wat lief dat je Don Quixote met een X schrijft! Zo was het oorspronkelijk ook, maar we werden allemaal voor de gek gehouden door te doen alsof Cervantes dit meesterwerk had geschreven. In mijn boek De waarheid over Don Quixote ( ondertitel Het bedrog van Cervantes) kun je lezen dat het helaas geen Spaans werk is.
    Dus, je conclusie.. Spaanse literatuur is .. daar valt geen Cervantes onder. Wat hij echt heeft geschreven was geen literatuur.
    Ik hoop dat mijn boek in december 2015 uitkomt. En is er al een baby? In die tussentijd zijn Cela en Goytisolo aangenaam.
    ciao jettie