Neem het stuur van je loopbaan en van je opleidingen in handen!

Neem het stuur van je loopbaan en van je opleidingen in handen!

Geplaatst in: Blog | 0

Hoe gaan bedrijven vandaag om met opleidingen voor werknemers?
Background Educations gaat in gesprek met Ivan De Smet, HR Directeur van EY (vroeger Ernst&Young).

Een modern kantoorgebouw vlakbij de Brusselse ring. De elektrische wagens staan te laden op de parking en de zon schijnt door de glazen wanden: dit is de biotoop van Ivan De Smet.Vroeger was hij HR Manager bij bedrijven als Mobistar en Agfa Gevaert, nu is hij al 6 jaar HR Directeur bij EY België.
“Talentvolle mensen zijn de kern van ons bedrijf”, zegt hij. Hoe ze opgeleid worden, lees je zo meteen.

In 2017 staat EY in de top 10 van Best Workplaces volgens Vlerick, een eer die jullie in 2016 ook al te beurt viel. Hoe maakt EY het verschil?

EY doet onder andere audit, accountancy, management consultancy en geeft financieel advies aan grote bedrijven. We verkopen de kennis, kunde en tijd van onze werknemers. Daarvoor hebben we de meest talentvolle mensen nodig. Elk jaar stromen er meer dan 300 jonge starters in. Zij worden intern stevig opgeleid, vooral in de technische materie, en hebben ook de mogelijkheid externe opleidingen te volgen.

Spelen jullie die mogelijkheid tot opleiding ook uit in jullie aanwervingscampagnes?

Nu de economie weer aantrekt, merken we dat het voor bepaalde disciplines en richtingen wat moeilijker wordt op de arbeidsmarkt. Jongeren dromen soms van een eigen start-up, een ander soort carrière en een goede work/life balance. We zien wel een toenemende interesse voor vacatures die te maken hebben met innovatie of duurzaamheid.

“Bij ons zit de werknemer zelf aan het stuur van zijn carrière.”

Werknemers krijgen een flexibel loonpakket, afgestemd op hun behoeften, maar opleidingen worden hier niet expliciet bijgerekend. Bij ons zit de werknemer zelf aan het stuur van zijn carrière. We zijn een typisch springplank-bedrijf met veel jonge starters die nadien vaak uitzwermen.

Dus jullie leiden ze op, en nadien gaan ze weer weg?

Ja, dat zit deels ook vervat in ons business model maar door hen goed te begeleiden worden ze ‘ EY Ambassadors for Life’. We hebben ook een sterke alumni-werking. Het betekent dus niet dat we niet in hen investeren. Wat opleidingen betreft kan alles wat direct of indirect met hun functie of carrière te maken heeft en waar we als bedrijf een meerwaarde in zien door EY gefinancierd worden. Maar – buiten de technische opleidingen, die meestal vervat zitten in een verplicht “learning portfolio” – ligt de verantwoordelijkheid vooral bij de werknemer zelf.

Wat als een opleiding niet direct jobgerelateerd is?

Het kan soms ook een langere termijn plan zijn en hoeft dus niet direct toegepast te kunnen worden.

“We zien dat sommige werknemers meer initiatief nemen om opleidingen te volgen dan andere. De programma’s die Background Educations aanbiedt over digitale communicatie, duurzaamheid en slimme steden zouden zeker in bepaalde gevallen in aanmerking kunnen komen.”

Zelf merk ik ook soms een behoefte aan nieuwe inzichten die niet noodzakelijk werkgerelateerd zijn, zoals over media, filosofie of fiscaliteit. Maar er is altijd een gebrek aan tijd…

Altijd welkom bij Background Educations, onze opleidingen zijn op maat voor mensen met weinig tijd! Bedankt voor het gesprek.

P.S.: Wil jij dat je bedrijf jouw opleiding bij Background Educations betaalt? Maar je weet niet precies hoe het aan te brengen? Laat ons dan het werk doen! Breng ons in contact met de HR-Manager van jouw bedrijf met een eenvoudig mailtje naar: hello@backgroundeducations.eu

Werknemers in de voedingsmiddelenindustrie kunnen bovendien bijzonder belang hebben bij onze nieuwe opleiding “Duurzame Voeding“, die van start gaat in september 2017.

Volgen Kathy Van Crombruggen:

Laatste berichten van