Nieuw online boekenplatform!

Nieuw online boekenplatform!

Geplaatst in: Pers | 0

Persbericht vrijdag 4 augustus 2017                                                                                                             Persverantwoordelijke: Kathy Van Crombruggen
kathy@backgroundeducations.eu

Academische avondopleidingsorganisatie Background Educations lanceert in samenwerking met de onafhankelijke boekhandel De Zondvloed een online boekenverkooppunt voor mensen die op zoek zijn naar recente en vlot leesbare werken van universiteitsprofessoren in Vlaanderen en Nederland.

Een verrassende selectie boeken over filosofie, literatuur, psychologie en maatschappelijke vraagstukken kan vanaf nu aangekocht worden via de website: http://backgroundeducations.eu/product-categorie/boeken/

Wetenschapscommunicatie op een laagdrempelige manier

 

“De geselecteerde werken werden geschreven door vakexperts die ook als docent lesgeven bij Background Educations. Daarnaast zijn deze experts verbonden aan een binnen-  of buitenlandse universiteit. “Het doel van onze academische avondcursussen is om de kennis die aanwezig is bij universiteiten, tot bij een zo ruim mogelijk publiek te brengen. Ons doelpubliek bestaat voornamelijk uit mensen met een drukke job die niet de tijd hebben om een opleiding te volgen aan een reguliere universiteit. Op die manier doen we dus aan wetenschapscommunicatie.”

 

 

Het online boekenplatform dat we gelanceerd hebben is een aanvullende manier om deze kennis in de kijker te zetten en deze ook beschikbaar te stellen op een zo laagdrempelig mogelijke manier”, aldus Caro Lemeire, oprichter en directeur van Background Educations.

Succesvolle samenwerking duurzame ondernemers in culturele sector

“We hebben als duurzame ondernemer bewust gekozen voor De Zondvloed als verdeler voor onze boeken, omdat we de onafhankelijke boekhandel willen ondersteunen. De boeken die besteld worden via ons online platform, kunnen verzonden worden naar een thuisadres maar kunnen eveneens gratis opgehaald worden in de verkooppunten van De Zondvloed te Mechelen of Roeselare. Op die manier vinden mensen ook de weg naar de onafhankelijke boekhandel en kunnen zij een interessant assortiment boeken ontdekken dat anders is dan de populaire bestsellers. Bovendien is De Zondvloed meer dan een boekhandel, het is ook een culturele ontmoetingsplaats. In het kader van onze academische avondopleiding “Literatuur” hebben we samen al wat culturele events georganiseerd voor onze cursisten zoals een “Arabische Literatuuravond” en auteursinterviews. “Ook dan waren de deuren van deze boekhandel steeds open en konden we gebruik maken van hun podium”, zegt Caro Lemeire.

 

De Zondvloed op haar beurt hecht veel belang aan het ondersteunen van lokale, innovatieve organisaties als Background Educations. Het online boekenplatform is een voorbeeld van een goede samenwerking tussen deze twee partners die als gemeenschappelijk doel stellen om mensen te inspireren.

Volgen Kathy Van Crombruggen:

Laatste berichten van