Ondernemen is levenslang leren

Geplaatst in: Blog, Pers | 0

Ondernemers moeten zich voortdurend aanpassen en bijleren om succesvol te blijven. Dat geldt ook voor hun medewerkers en alle leden binnen organisaties, die op zich gespecialiseerde kenniscentra zijn.

Investeren in opleidingen maakt inherent deel uit van een goed personeelsbeleid.

De psychologie van het leren heeft de laatste decennia tot heel wat nieuwe inzichten geleid en ook de theorieën over prestatiemotivatie bieden meer begrip van wat mensen drijft. Door mensen te laten participeren aan opleidingsprogramma’s die ze zélf relevant vinden en die aansluiten bij hun eigen zelfconcept, vergroot hun betrokkenheid bij de organisatie en hun bredere inzetbaarheid.

Bovendien worden mensen in hun keuze naar een opleiding vooral gedreven door de vraagstukken waarmee ze geconfronteerd worden in hun dagelijkse leven, op de werkvloer of in het gezin.

 

Bij levenslang leren moeten bedrijven dus niet alleen denken aan technische en instrumentele opleidingen, maar ook aan opleidingen zoals psychologie, filosofie, duurzaamheid of digitale communicatie.
Lees verder in het artikel dat Background Educations hierover schreef in Fokus Ondernemen door te klikken op deze link:
fokusondernemen_092016

Background Educations is een erkende opleidingsorganisatie. KMO’s kunnen dus beroep doen op de KMO portefeuille om hun werknemers te laten partciperen aan een opleiding Kijk hier welke voordelen er gelden voor bedrijven.

Kathy Van Crombruggen