Caro Lemeire was altijd al nieuwsgierig en voelde na haar studies politieke wetenschappen de nood om nog bij te leren. Over psychologie, literatuur, innovatie en filosofie. Maar ze vond nergens een academische opleiding die te combineren was met een gezin en een drukke job. Dus besloot ze die avondopleiding zélf te organiseren. Luister hier naar haar verhaal.

 

 

Background Educations is ontstaan vanuit een aantal behoeften, geformuleerd door Caro Lemeire:

 

“Ik wil een opleiding die combineerbaar is met een intensieve job. Stel: één lesavond om de twee weken.

Ik wil een duidelijke structuur zodat ik het niet te snel opgeef. Dus: echte samenkomsten, geen online cursus.

Ik wil op één jaar tijd alle basisvakken zien. Stel: elke keer een andere, gespecialiseerde docent van telkens een andere universiteit.

Ik wil boeiende mensen ontmoeten met dezelfde interesse. Een gemengde groep cursisten en in elke les de ruimte voor discussie en interactie.

En vooral: ik wil geen extra stress creëren. Geen examens, geen voorbereidende taken, wel de optie om achteraf in een leeslijst te duiken die door de docent werd samengesteld.”

 

Onze start-up telt 3 vaste medewerkers en 3 cursusbegeleiders. We organiseren 5 opleidingen in Mechelen en Gent. Onze cursisten zijn een diverse groep van o.a. bedienden, managers, auteurs, psychologen en marketeers. Maar één ding hebben ze gemeen: ze willen nieuwe dingen leren. Met meer kennis de wereld vandaag begrijpen en verbeteren.

Zin om deel uit te maken van ons netwerk? Lees meer over onze cursus filosofie, psychologie, literatuur en gezondheidswetenschap en laat je inspireren door meer dan 150 docenten.