Filter Staff

Caro Lemeire

Caro is de oprichter en directeur van Background Educations. Ze studeerde politieke wetenschappen en volgde Europese studies. Ze heeft ervaring als beleidsmedewerker bij Stad Antwerpen, als attaché bij de FOD Buitenlandse Zaken en als business developer bij VITO. Caro houdt van levenslang leren en leest graag een boeiend boek op een bankje in Stockholm of Tokyo. Caro is ook cursusbegeleider van Filosofie: stromingen en inzichten in Mechelen.

Inge Van de Plas

Inge is de business administrator en webmaster van Background Educations. Ze studeerde Germaanse talen en heeft een zwembrevet voor de 100 meter schoolslag. Ze werkte lang als adjunct-uitgever bij een educatieve uitgeverij. De zoektocht naar een andere manier van werken en een plek om bij te leren brachten haar bij Background Educations. Ze apprecieert autonomie, de menselijke verbeeldingskracht, een goed boek en de schoonheid van het dagelijkse leven.

Mila

Mila is cursusbegeleider van de opleidingen Literatuur: grote auteurs in Mechelen en Psychologie: persoonlijkheid in Mechelen. Ze studeerde klassieke talen en letterkunde aan de VUB en volgde bijkomend een opleiding in marketing. Ze werkte voor de Ierse overheid en als project manager bij een educatieve uitgeverij. Op dit ogenblik is ze communicatieverantwoordelijke voor de federale overheid. Het dynamische team van Background Educations motiveert haar en ze houdt ervan om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met interessante onderwerpen op academisch niveau.

Joksie Biesemans

Joksie is cursusbegeleider van de opleiding Gezondheidswetenschap: duurzame voeding in Gent. Ze studeerde Germaanse talen en doctoreerde in de Scandinavistiek. Ze werkt als taalcoach en geeft lezingen en workshops in verband met afvalverwerking, duurzaamheid en ecologie. Ze is communicatieverantwoordelijke en vrijwilligerscoördinator van het stadslandbouwproject ‘Groenten uit Gent’ en ze richtte de ‘Tuin van China’ op. Ten slotte is ze ook verantwoordelijke bij de Gentse Buurderij, een project om stadsbewoners nog dichter bij hun voedsel en de producenten ervan te brengen. Ecologie en duurzaamheid lopen als een rode draad door haar leven.

Lieselot Maes

Lieselot Maes is cursusbegeleider van de opleiding Psychologie: persoonlijkheid in Gent. Ze studeerde voor leerkracht secundair onderwijs aan de Arteveldehogeschool in Gent. Na enkele jaren in de financiële sector gaf ze haar leven een nieuwe wending en startte ze haar eigen praktijk als stress- en burn-outcoach. Ze gelooft in mensen en wat ze teweeg kunnen brengen. Ze brengt graag tijd door met haar gezin of vrienden en geniet van lezen, sporten en af en toe ook heerlijk nietsdoen.