Filter Staff

Caro Lemeire

Caro is de bedenker en initiatiefnemer van Background Educations. Ze studeerde politieke wetenschappen en volgde Europese studies. Professioneel was ze actief bij Stad Antwerpen, de FOD Buitenlandse Zaken en bij VITO.

Na drie jaar intensief aan Background Educations te hebben gewerkt, koos Caro er in 2017 voor een nieuwe uitdaging aan te gaan en ging ze op zoek naar een geschikte organisatie om de activiteiten over te nemen. In december 2017 gaf ze de activiteiten over aan het huidige team.

Mila

Mila is cursusbegeleider van de opleidingen Literatuur: grote auteurs in MechelenFilosofie: grote denkers in Mechelen en Psychologie: persoonlijkheid in Mechelen.

Ze is medeoprichter van Background Education vzw en houdt zich bezig met de praktische organisatie.

Mila studeerde klassieke talen aan de VUB en volgde bijkomend een opleiding in marketing en psychologie. Ze heeft een brede belangstelling en houdt ervan om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met interessante onderwerpen.

Roel Paredis

Professioneel is Roel steeds actief geweest in de wereld van opleiding en vorming, zowel in privébedrijven, de sociale economie als de onderwijswereld.

Hij studeerde pedagogische wetenschappen aan de KULeuven en antropologie en vergelijkende godsdienstwetenschappen aan de International University of Lugano.

Hij is mede-oprichter van de vzw Background Education en is er verantwoordelijk voor de cijfertjes en de website.

Hij wil zich inzetten voor een verdere groei en diversificatie van Background Educations, ook naar onderwerpen en vakgebieden met een levensbeschouwelijke toets.

Joksie Biesemans

Joksie is cursusbegeleider van de opleiding Gezondheidswetenschap: duurzame voeding in Gent. Ze studeerde Germaanse talen en doctoreerde in de Scandinavistiek.

Ze werkt als taalcoach en is actief in een aantal ecologische projecten zoals het stadslandbouwproject ‘Groenten uit Gent’, de ‘Tuin van China’ op en de Gentse Buurderij, een project om stadsbewoners nog dichter bij hun voedsel en de producenten ervan te brengen. Ecologie en duurzaamheid lopen als een rode draad door haar leven.

Lieselot Maes

Lieselot Maes is cursusbegeleider van de opleiding Psychologie: persoonlijkheid in GentZe heeft haar eigen praktijk als stress- en burn-outcoach. Ze gelooft in mensen en wat ze teweeg kunnen brengen. Ze brengt graag tijd door met haar gezin of vrienden en geniet van lezen, sporten en af en toe ook heerlijk nietsdoen.