De vernieuwde opleiding Psychologie bestaat uit drie academiejaren: ‘Neuropsychologie’;‘Persoonlijkheid’ en ‘Sociale relaties’. Elk academiejaar bestaat uit twee semesters. Alle academiejaren, semesters en lessen kunnen afzonderlijk gevolgd worden zonder specifieke voorkennis.

Neuropsychologie

Inneke Van den Ende heeft ons team recent vervoegd en stelt de lessenreeks ‘Neuropsychologie’ samenDeze lessenreeks gaat door tijdens het tweede semester van academiejaar 2020-2021 en vangt dus aan begin februari 2020. Ze telt acht lessen. Afhankelijk van het succes van dit programma, voegen we een tweede lessenreeks toe in de eerste helft van academiejaar 2019 – 2020. Heb je belangstelling voor dit programma? Laat het ons dan zeker weten op backgroundeducationvzw@gmail.com. Naast boeiende programma’s hebben we immers ook voldoende cursisten nodig!

Persoonlijkheid

Tijdens het academiejaar 2020-2021 staat het thema ‘Persoonlijkheid’ centraal in Mechelen. Zestien gespecialiseerde docenten van verschillende universiteiten nemen je mee in het fascinerende gebied van de persoonlijkheidspsychologie. Wat is narcisme? Wanneer spreken we van een persoonlijkheidsstoornis? Hoe kan je beter jezelf zijn? De antwoorden op deze vragen zijn niet alleen cruciaal voor het beter begrijpen van verschillende mensen in onze persoonlijke levenssfeer, maar reiken kennis aan die ook op de werkvloer en binnen HRM onmisbaar is.

Donderdagavond in Mechelen
Taal: Nederlands
Semester 1: eind september 2020 tot december 2021
Semester 2: februari tot juni 2021
Semester 1 en 2 kunnen afzonderlijk gevolgd worden.

Sociale relaties

We sluiten de cyclus af met het thema ‘Sociale relaties’ in Mechelen. Hoe beïnvloeden mensen ons en hoe kunnen wij hen beïnvloeden? Hoe werken teams? Wat is de oorzaak van eenzaamheid? Hoe ga je om met pesten op het werk? Er gaat bijzondere aandacht naar sociale relaties in het digitale tijdperk met een les over persuasieve beïnvloeding online, en off line en over sociale media en seksualiteitsbeleving bij jongeren en over pro- en antisociaal online gedrag.